greutate

Medicamentele si greutatea

greutateStiai ca pana si medicamentele te pot „ajuta” sa te ingrasi? Nu credeam asa ceva pana sa vad cu ochii mei. Chiar este frustrant ca cele mai multe medicamente prescrise de medic pentru tratarea problemelor legate de obezitate, cum ar fi tensiunea arteriala crescuta si diabetul, te pot face sa iei in greutate. La fel de rau se intampla si in cazul pastilelor prescrise importiva depresiei si a afectiunilor mentale.

Normal ca va trebui sa iei in continuare aceste pastile, pentru binele tau. Insa, mai bine vorbeste si cu fizicianul tau daca tu crezi ca aceste medicamente iti cauzeaza cresterea in greutate. Pot exista si alte alternative care sunt mult mai acceptate de trupul tau, fara a mai depozita kilograme in plus. Uite cateva medicamente care sunt asociate cu cresterea in greutate:

  • Prozac. Oamenii care iau Prozac pierd din greutate in mod initial. Insa, cu timpul – mai mult de o luna de zile, potrivit unui studiu – oamenii incep sa ia din nou in greutate. Persoanele acestea dezvolta o toleranta la efectele garantate promovate de medicamentul Prozac.
  • Depakote. Acest medicament, obisnuia sa trateze afectiunile bipolare si sa previna convulsiile, afecteaza proteinele asociate cu metabolismul si cu apetitul. Intr-un studiu, 44% dintre femei si 24% dintre barbati au castigat in greutate in jur de 5 kg intr-un an din cauza acestei pastile.
  • Deltasone. Un corticosteroid oral, acesta este asociat cu cresterea in greutate in 60 pana la 80% dintre cazuri.
  • Allegra si Zyrtec. Acesi blocanti de histamina intrerup enzimele care regelaza consumul de mancare.

Pe  partea pozitiva a acestor medicamente, anticopnceptionalele nu cauzeaza luarea in greutate, asa cum se stia de fapt ca o fac. Asta se intampla cu exceptia progesteronului injectabil care duce la ingrasare.

Insa, nu numai pastilele te pot „ajuta” sa iei in greutate, ci de asemenea si retentia de apa sau lipsa de exercitiu fizic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *