mister

Misterele lumii

misterCu toate ca stiinta este cea responsabila pentru intelegerea vietii din ziua de astazi, si pentru modul in care oamenii percep diferite fenomene, se pare ca inca mai exista unele lucruri pe care stiinta nu a reusit sa le explice nici pana in prezent.

Lucruri naturale inexplicabile

De ce florile sunt aproape peste tot? Dupa cum am putut observa si pana in ziua de azi, se pare ca plantele si florile reusesc sa se adapteze in orice conditii. Uimitor este faptul ca, acest lucru nu a fost asa dintotdeauna. Plantele cu flori au preluat alte tipuri de plante intr-o perioada rapida, astazi, constituind aproximativ 90% din toate speciile de plante. Acest fenomen a dat nastere unei griji pentru Charles Darwin, care a numit procesul ca fiind „un mister adominabil”.

Vacile mananca cu fata spre nord. Chiar daca suntem foarte ocupati si nu reusim sa dam nicio atentie modului in care vacile mananca, se pare ca o echipa de cercetatori a descoperit acest detaliu chiar de curand. Cu toate ca este un proces destul de interesant, se pare ca vacile mananca cu fata spre nord indiferent de conditiile atmosferice, iar oamenii de stiinta inca nu au gasit un raspuns la acest lucru.

Diversitatea din zona Ecuatorului. Cu cat ne deplasam mai tare de la poli si inaintam catre ecuator, putem observa ca viata devine din ce in ce mai diversa: viata naturala, cultura umana si chiar diversitatea de boli creste. Virusii intalniti in Africa sau America de Sud nu isi datoreaza existenta doar din cauza ca oamenii nu se ingrijesc suficient din punct de vedere medical, ci se observa ca bacteriile si virusii sunt mai diversi in aceste zone in Emisfera Sudica decat in cea Nordica.

Misterul stramosului uman. In decursul timpului, oamenii de stiinta au cercetat cu atentie originea omului. Cand oamenii de stiinta au studiat ADN-ul a Denisovans, o specie strans legata de neanderthalieni, acestia au descoperit urme misterioase pe care stiinta nu le-a putut inca explica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.