sport

Motive pentru care copilul nostru ar trebui sa faca sport

Indiferent de varsta, organismul uman are o permanenta nevoie de miscare pentru a beneficia de o buna functionare. Copiii sunt insa cei care ar trebui s apractice sport cel putin de 3-4 ori pe saptamana. Pentru a se dezvolta frumos si sanatos, este necesar sa manance corect, sa doarma suficient si sa practice exercitii fizice. Cel mic poate alerga in jurul blocului, in curte, sa se joace cu prietenii de-a v-ati ascunselea, sau sa-si desfasoare activitatea intr-un cadru special amenajat. Acesta poate practica inot, handbal, basket, fotbal, sau altele.

Sportul il va educa mai mult si va deveni mai civilizat. Acest lucru il poate dobandi din antrenamente, din munca in echipa.

Astfel se pot lega prietenii pe intreaga durata a vietii. Cand copilul obisnuieste sa faca sport intr-un mediu special amenajat si este alaturi de alti copii, va invata sa socializeze mai usor. Astfel va lega noi prietenii.

Sportul il invata pe cel mic disciplina si punctualitatea. Este necesar sa tina cont de anumite lucruri impuse sau de niste reguli, pentru a putea duce sarcina la bun sfarsit.

Corpului se va dezolta mai frumos. Sunt sanse mari ca cel mic sa se inalte mult mai repede si sa manance mult mai bine. De asemenea, ii va mentine greutatea ideala.

Tot mai multi tineri se confrunta cu obezitatea din cauza lipsei practicarii exercitiilor fizice. Practicand un sport, caloriile se vor arde mult mai usor, astfel ca cel mic se va putea bucura de o greutate normala.

Va invata sa-si ajute aproapele. Atunci cand exercitiile fizice se fac in echipa, va fi nevoit sa ii ajute pe ceilalti, pentru ca altii sa il ajute mai apoi pe el. Pentru a castiga, este nevoie de lucru in echipa.

Toate fiind spuse, iata cate avantaje aduc copilului practicarea unui sport. Acestea sunt atat de natura fizica, cat si psihica.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *