Motivele pentru care consumi multa energie electrica

Daca esti un gamer sau daca esti o persoana normala si ai in casa o consola Xbox One sau o consola Playstation, vei avea o factura destul de mare la energia electrica. De ce ? Pentru ca aceste console au un consum de energie electrica destul de mare ajungand la cifre ce se apropie de consumul unui frigider de dimensiuni mari. Conform unui raport eliberat de compania Natural Resources Defense Council din Statele Unite, o consola Microsoft Xbox One consuma un nivel impresionant de energie electrica. Xbox One consuma 289 de kWh in fiecare an. Si aceasta se intampla mai mult pe timp de noapte deoarece consola consuma 44% din aceasta energie in modul stand-by. Nici varianta celor de la Sony nu se lasa mai prejos dar se descurca mult mai bine. Playstation 4 consumand un total de 181 kWh in fiecare an.

consoles
Xbox One and Playstation 4

La o prima vedere nu ar avea de ce aceste console sa consume atat de multa energie electrica. Versiunile precedente ale acestor console aveau consumuri de doua sau de trei ori mai mici, spre exemplu o consola Xbox 360 consuma doar 70 kWh pe an, si un PS3 consuma doar 64 kWh pe an.

Motivul pentru care noua generatie de console consuma mult mai multa energie electrica decat cele din trecut este destul de simplu. In starea stand-by acestea sunt mereu pregatite sa asculte comenzile date de utilizatori. Consola PS4 are un sistem care tine mereu active sloturile USB pentru o accesare instant a datelor si a device-urilor conectate la aceasta.

Singura consola care a reusit sa adopte o viziune eco a fost cea a celor de la Nintendo Wii U. Acestia au resusit sa imbunatateasca eficienta consolei de la 40 de kWh pe an, cat consuma varianta precendenta a consolei, la doar 37 kWh.

Daca iti doresti sa reduci consumul de energie electrica si sa ai o factura mai subtire, ar fi recomandat sa inchizi total aceste console pe perioada noptii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *