muzeul groazei

Muzeul groazei

Bine ai venit in Phnom Penh, Cambodgia, casa Muzeului Tuol Sleng Genocide. Acest fost liceu a fost transformat, in anul 1975, in Inchisoarea de Securitate 21 de catre Khmer Rouge. Aceasta inchisoare a fost folosita drept baza pentru a tortura si a ucide prizonierii aflati aici. Cei mai multi dintre prizonierii de aici erau fosti soldati si oficiali ai guvenului din regimul Lol Nol.

Oricum, paranoia liderilor Khmer Rouge i-a ajuns de curad pe acestia, si au inceput sa isi aduca oameni din propriile randuri si armate si sa ii inchida. Cei mai multi dintre prizonieri au fost torturati si pacaliti sa dezvaluie numele propriilor rude, care mai apoi au fost arestate, torturate si omorate.

Fantomele ale numarului estimat de 17.000 de victime a Tuol Sleng continua sa bantuie holurile si lucruri stranii se intampla prin tot locul de cele mai multe ori asociate cu mortii de aici; si nici nu este foarte greu de dat seama de ce se intampla acest lucru. Cei mai multi dintre cei ucisi aici au fost torturati si determinati sa spuna in cele din urma ca au facut lucruri pecare nu le-au facut.

Cu toate ca majoritatea victimelor erau din Cambodgia, multi straini au devenit si ei victime ale masinariei ucigase, inclusiv americani, indieni, pakistanezi, arabi, neo zeelandezi, britanici, asutralieni si vietnamezi. Se spune ca doar 12 oameni ar fi supravietuit din aceste chinuri. Pentru a incheia povestirea aceasta trista, iti voi furniza regulile de securitate de atunci, cele zece eguli pe care prizonierii trebuiau sa le respecte:

  1. Trebuie sa raspunzi potrivit cu intrebarea mea. Nu schimba subiectul.
  2. Nu incerca sa ascunzi faptele prin pretexte, iti este strict interzis sa mi te impotrivesti si sa negi ceva.
  3. Nu fi prost ca esti un om rau care a indraznit sa dejoace planurile revolutiei.
  4. Va trebui sa imi raspunzi imediat la intrebari fara a-ti lua prea mult timp de gandire.
  5. Nu-mi spune despre imoralitatile tale si despre esenta revolutiei.
  6. In timp ce iti vor fi aplicate lovituri de bici si socuri electrice nu ai voie sa plangi deloc.
  7. Nu fa nimic, stai linistit si asteapta-mi ordinele. Daca nu am nici o porunca pentru tine, stai linistit si taci din gura. Atunci cand iti cer sa faci ceva, va trebui sa faci ata pe loc fara proteste.
  8. Nu veni cu pretexte despre  Kampuchea Krom pentru a-ti ascunde secretele sau tradarea.
  9. Daca nu vei urma toate aceste reguli de mai sus, vei primi si mai multe lovituri de bici sau socuri electrice.
  10. Daca nu vei respecta vreuna dintre regulile mele, vei primi fie 10 lovituri de bici, fie 5 cosuri electrice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *