muzica

Muzica si stiinta din spatele acesteia

muzicaExista un principiu care se aplica si la castile din urechi de atunci cand ascultam muzica. Aceste casti detecteaza zgomote care sunt surprinzatoare (cum ar fi un bebe care plange sau un avion care decoleaza) si creeaza un val opus de sunete, care elimina plansul si te lasa sa te bucuri de Mozart in locul auzului cuvantului „mama!!!”. Intr-o sala de concerte, pentru a opri interferentele si locurile moarte, in care nu se aude nici un fel de zgomot, inginerii instaleaza de cele mai multe ori pereti falsi sau panouri care sa absoarba zgomotele. Acest panori reduc din ecou si astfel din interferentele care ar duce la distrugerea intregului show.

Muzica este constituita din molecule. Atomii sunt in mod constant in miscare, vivreaza si creaza o frecventa naturala a obiectelor din care fac parte. Toate materiile care exista in aceasta lume sunt compuse din mii si miliarde de atomi. Acesti atomi sunt in mod continuu in miscare, insemnand ca toata materia vibreaza intr-un anumit grad. Toate obiectele, atunci cand sunt atinse sau izbite, au o frecventa naturala pe care o produc.

Loveste o furculita si va produce un singur si pur ton, pentru ca vibreaza doar in cadrul unei singure frecvente naturale. Sufla printr-un saxofon  si vei auzi mai multe frecvente. Un saxofonist schimba sunetele care provin din instrumentul sau prin aterarea cantitatii de aer care este fortata prin cadrul cornului, si de asemenea prin shimbarea pozitiilor degetelor pe cheile instrumentului. Exista un numar intreg de rate intre aceste chei si cand o persoana profesionista canta, sunetele care rezulta sunt minunat de auzit.

Scapa un pahar din sticla pe o pardoseala tare. Vei auzi un zgomot natural, un zgomot inalt care indica frecventa naturala a paharului. Asta nu este muzia, totusi. Asta este un zgomot de fundal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *