time to learn

O zi in care nu inveti nimic nou, e o zi pierduta

Cu totii invatam, fie la scoala, fie la serviciu, in viata de zi cu zi, sunt multe lucruri de invatat, multe lucruri de pus in practica. Insa majoritatea dintre nou nu pun accent pe elementele banale ce ni se ivesc in viata de zi cu zi, si lasam invatatul pentru scoala, si in caz ca am terminat studiile, credem ca nu mai avem nimic de invatat, cu totul fals. Omul cat traieste invata, fie isi da seama sau nu, in fiecare zi poti invata ceva nou trebuie doar sa observi ce se intampla in jurul tau.

time to learn
time to learn

Incearca sa inveti mereu.

Chiar daca ti-ai terminat studiile, nu inseamna ca nu mai ai nimic de invatat. Incearca sa pui mai multe intrebari in legatura cu lucrurile care iti atrag interesul sau care nu iti atrag interesul dar, prin acea intrebare poti afla ceva nou, care te poate surprinde. Adreseaza mai multe intrebari si vei avea mai multe de invatat in fiecare zi, fii mai curios cu privire la lucrurile banale.

Fii un bun observator

Daca treci de sute de ori prin acelasi loc in viata de zi cu zi si nu stii nimic despre ce este in jur si ce se intampla, nu vei putea invata mare lucru. Fii mai atent la imprejurarile tale, fii atent la schimbarile ce au loc.

Nu-ti fie frica sa gresesti

Majoratea persoanelor au o teama pentru esec, un sentiment care nu te va ajuta niciodata sa inveti ceva nou. Unele persoane prefera sa nu faca un anumit lucru doar pentru a nu gresi. Pentru a nu fi una din aceste persoane incearca sa vezi greselile ca niste lectii. Orice lectie are ceva de oferit, si vei avea ceva de invatat pe baza acesteia. Doar incercand ceva vei avea ocazia de afla cum este si vei putea invata ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *