oameni celebri

Oameni celebri pe „iarba”

William Shakespeare. Stii bine, acel Shakespeare care este responsabil pentru unele dintre cele mai frumoase capodopere ale literaturii din toate timpurile, cum ar fi Romeo si Julieta si Macbeth.

De asemenea, acesta a creat si in jur de 2.000 de cuvinte in lucrarile sale, multe dintre care s-au alaturat vorbirii noastre actuale. Shakespeare trebuie sa fi fost pe ceva atunci cand a decis sa extinda lexiconul pe placul sau.

Ce credea Shakespeare despre iarba?

Nimeni nu a stat vreodata jos sa-l intrebe pur si simplu pe acesta daca ii place iarba. Insa dovezi din istorie demonstreaza ca a luat parte si el la unele festivitati care presupuneau fumatul de iarba. Intre sonetele sale care se refereau la ierburile remarcate si intre conductele secolului 17 cu urme de cannabis fiind descoperite in cadrul fostei sale locuinte, este destul de sigur ca acest tip se droga uneori.

Alexandre Dumas. Dumas este autorul francez care a scris Cei trei muschetari si Contele de Monte Cristo si ale carui povesti si povestiri au fost traduse in aproape 100 de limbi din intreaga lume. Munca si lucrarile sale aveau legatura cu aventura.

Ce credea Dumas despre iarba?

Dumas era un mebnru al unei societati care era dedicata ierbii si fumatului de substante halucinante, Club des Hachichins. Acestia iubeau sa experimenteze in special cu hasisul. Alti scriitori francezi destul de renumiti care faceau parte din acest club ii includea si pe Théophile Gautier si Charles Baudelaire. Intalnirile din cadrul clubului trebuie sa fi fost varianta de baza a din secolul 19 al „That ’70s Show” al zilelor noastre.

Jennifer Egan. Scriitoarea din Brooklyn a avut lucrari fictionale care au fost publicate in New Yorker si in Harper’s. In anul 2011, aceasta a castigat atat Premiul Pulitzer, cat si National Book Critics Circle Award pentru A Visit from the Goon Squad. Romanul este neconventional ca format, cu un intreg capitol fiind realizat printr-o prezentare Microsoft PowerPoint.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *