Obiceiuri pacatoase

Obiceiurile pe care le ai cand ai grija de parul tau sau culmea cand nu ai te pot afecta mai mult decat crezi. Asa se face ca fiecare pas este important. Conteaza cum si cand te speli, frecventa si mai fiecare lucru legat de modul in care ai grija de produsele pe care le folosesti.

Din lista de obiceiuri pacatoase tine cont de:

  1. Apa fierbinte. Cand te speli pe par cu apa prea fierbinte fii sigur ca iti vei afecta sanatatea firului de par caci devien mai fragil si cu tendinta de a se rupe si de a cadea mai mult decat de obicei. In plus uleiurile speciale secretate in mod normal de par dispar dar si acelea au un rol.
  2. Il stergi intens cu prosopul. Din lipsa de timp sau din necunoastere nu mai lasi parul se se usuce incet ci il vei sterge intens cu un prosop. Asta il va rupe si mai tare.
  3. Parul prins in acea pony tail nu este cea mai sanatoasa varianta pentru parul tau. Din nou presiunea cauzata duce la ruperea parului si la distrugerea foliculului. Evita pe cat posibil aceasta coafura si mai cu seama cand este acel stil perfect finisat ce implica o strangere exagerata.
  4. Expunerea la soare este si ea vicioasa caci in timp rezistenta si flexibilitatea parului scad.
  5. Produsele cosmetice pe care le folosesti sunt si ele de natura sa afecteze intr-o oarecare masura. Fixativul iti garanteaza ca parul tau va fi asa cum l-ai coafat insa in egala masura iti va usca parul si din nou se ajunge la rupere.

Insa si tot felul de produse destinate ingrijirii si a coafatului, precum peria cu aer cald sau rece, placa de par afecteaza caci sub efect termic parul isi pierde atat stralucirea cat si uleiurile naturale de care are nevoie pentru a fi sanatos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *