obiective termen scurt

Obiectivele pe termen scurt

Obiectivele pe termen scurt sunt deseori neglijate si subestimate. In timp ce oamenii sunt atat de concentrati pentru a-si finaliza obiectivele pe termen lung, acestia uita ca marile castiguri sunt compuse din sute de alte mici obiective pe termen scurt. Marile esecuri sunt compuse de asemenea din mici esecuri.

De aceea, obiectivele pe termen scurt sunt cruciale pentru cariera si viata ta personala. Calea profesionala, relatia ta, problemele financiare si aproape fiecare sfera din viata ta necesita ceva planificare. Am observat ca a seta niste obiective de termen scurt si foarte clare simplifica si structureaza viata. De aceea am reusit sa surprind niste beneficii esentiale ale obiectivelor pe termen scurt.

Realizari rapide

De aceea oamenii iubesc atat de mult realizarile foarte rapide, pentru ca sunt aproape spontane si nu necesita o finalizare intr-o perioada mai mare de timp. Obiectivele pe termen scurt sunt de obicei foarte simplu si rapid de obtinut, de aceea nici nu necesita un angajament foarte mare.

Obiectivele pe termen scurt necesita mai putine eforturi, timp si energie si iti ofera si un feedback imediat. mai mult de atat, micile tale castiguri sunt o ocazie foarte buna de a te celebra si lauda de unul singur. De fiecare data cand reusesc sa bifez cate o realizare de pe lista mea de lucruri de facut, simt o imensa satisfactie si o bucurie in suflet.

Ador momentele cand actiunile mele se potrivesc cu planul initial si atunci cand pot controla situatia. De asemenea ma simt increzator atunci cand lucrurile se realizeaza la timp si se aranjeaza la locul lor.

Sporirea motivatiei

Este un fapt cunoscut ca oamenii sunt dornici de a indeplini mai cu usurinta sarcinile mai usoare. Proiectele dificile pe termen lung pot cauza frustrare, nesiguranta si dorinta de a renunta de tot. Insa atunci cand divizi scopurile mai mari in bucati mai mici, exista sanse sa devii mult mai entuziast si mai motivat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.