orase

Orasele lumii

oraseDe sute de ani, orasele reprezinta o forma de exprimare a umanitatii, a imaginatiei oamenilor si a instinctului de a atinge succesul. Aici sunt cuprinse cele mai ciudate dorinte ale noastre, astfel ca reusim sa punem pe picioare cele mai tari constructii, la care nu ne-am fi gandit niciodata. Londra, Constantinopol, Paris, New York, Roma antica si Tokyo sunt doar o mica parte din „trofeele” pe care umanitatea le-a castigat. Insa, cu toate acestea, exista zone unde viziunea si imaginatia umana au esuat, astfel ca au rezultat o serie de vise spulberate.

Nu doar orasele capitala sunt cele mai importante din aceasta lume si nu doar ele merita a fi vizitate. Si celelalte asezari urbane mai mici sau mai putin populare pot fi la fel de interesante pentru cineva care merge pentru prima data intr-o tara straina. De exemplu, pe langa capitala Frantei, Paris, mai sunt si alte locuri minunate pe care le poti vizita fara a-ti face probleme si pentru a te bucura de ceea ce are de oferit tara lui Voltaire. Lyon, Besancon, Biarritz, Nissa, Toulouse, Cannes sau Montbeliard sunt iarasi unele locuri de o frumusete rapitoare si de un lux nemaivazut.

In Anglia nu se merita a se vizita doar Londra, capitala metropolitana a Regatului Unit al Marii Britanii, ci si alte orase mai putin cunoscute si interesante in care poti sa te relaxezi, sa vizitezi lucruri si chiar sa te si stabilesti daca iti place climatul. Nu totu trebuie sa fie doar despre zonele celebre si care sunt stiute in intreaga lume. Localnicii si cetatenii britanici stiu cel mai bine cat de frumoase sunt plaiurile lor natale, insa nu doresc poate sa fie cunoscute si de alte persoane, pentru a nu fi disturbati pe urma de navala turistilor. Manchester, Cambridge, Birmingham, Glasgow, Liverpool sau Belfast sunt de asemenea zone urbane in care se traieste foarte bine si in care oricine ar si trebui sa ajunga.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *