Oscar 2015

Oscar 2015: Cum ar fi trebuit sa fie de fapt

Dupa o gramada de timp si dupa o asteptare prelungita, in final au ajuns si Oscarurile la noi. Castigatorii deja si-au luat acasa statuetele stralucitoare, si-au dus la spalatorie rochiile si au reinceput sa vizioneze serialele care le-au facut celebre, asta in timp ce cu toatele se bucura in continuare de marea onoare ce li sa facut duminica noaptea, in cadrul ceremoniei de decernare a Premiilor Oscar 2015.

Acum ca tot taraboiul este gata, in sfarsit pot spune si eu cu cine am tinut si imi pot exprima in  parte dezamagirea in legatura cu faptul ca altii au castigat iar cei care trebuiau sa castige, au pierdut mult. Dar, hey, asta e viata si viata bate filmele! Nu ma intelegeti gresit, sunt entuziasmat pentru toata lumea care a castigat (bravo si felicitari pentru Patricia Arquette din Boyhood).

Insa, aceasta este oportunitatea mea de a trage linie si de a evidentia unele dintre cele mai bune filme si performante care ar fi facut de altfel ca ceremonia de decernare a Premiilor Academiei sa fie completa. Uite cum ar fi trebuit sa arate castigatorii intr-o noapte perfecta  a Premiilor Oscar.

  1. Cel mai bun scenariu: Obvious Child

Prima comedie despre avorturi de la Hollywood merita mai mult decat sa fie doar o victorie fericita  pentru suportereii drepturilor femeilor. Jenny Slate a facut bine sa glumeasca mai mult pe baza unui subiect atat de serios si pentru asta sunt etern recunoscator.

2.  Cea mai buna actrita in rol secundar: Susan Sarandon, Tammy 

Recunosc, m-am luptat mult cu nominalizarea aceasta. Am vrut sa o ofer Tildei Swinton  pentru performanta sa de  neuitat in Snowpiercer. Insa nu pot sa nu imi dau seama cat de grozava a fost actrita Susan Sarandon in filmul Tammy. Filmul cu Melissa McCarthy a fost criticat in mod universal, insa Sarandon a avut o adevarata performanta memorabila in film.

Aceasta si-a imbratisat adevarata varsta si aptitudinile ei innascute de a face comedie buna, jucand rolul unei bunici care se lupta cu demonii ei in felul propriu. Sarandon are deja un Oscar (pentru Dead Man Walking), insa cred ca aceasta statueta s-ar fi potrivit la fel de bine pe piedestalul actritei, ca si celalalt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *