Otetul de mere si beneficiile sale

Otetul de mere este benefic chair daca il subestimam. De mere, de vin, variantele sunt diverse insa beneficiile sunt mereu aceleasi. In varianta de leacuri este de asemenea cel care te poate ajuta in diverse situatii. Iata doar cateva din beneficiile pe care le poti avea de la otet:

  • Neutralizeaza mirosul din cavitatea bucala. Halena chiar daca nu este cauzata de carii poate avea ca sursa un nivel ridicat de acizi care pot provoca un miros intepator. Sa te clatesti cu otet este o solutie in acest sens.
  • Problemele stomacale se rezolva de asemenea cu otet. Cand vine vorba de spasme, de indigestie putin otet combinat cu apa se consuma ca atare.
  • Sughitul nu este un lucru cert de unde porneste insa este clar ca otetul de mere este util in acest sens. O lingura de otet este de ajuns sa iti rezolvi situatia.
  • Durerile in gat se rezolva la fel de usor cu otetul de mere. In aceasta situatie trebuie sa faci gargara cu otet si cu apa, la fiecare ora din zi. Insa nu acelasi lucru se poate spune despre situatia in care este vorba de infectie in gat.
  • Dupa piscaturile de tantar pielea resimte durere si nu numai. Se intampla frecvent sa apara spre exemplu umflaturi care provoaca mancarimi astfel ca pentru moment otetul poate sa stopeze aceste efecte.
  • Otetul chiar si cel cu extract de plante cum ar fi cel de levantica poate fi o solutie viabila pentru durerile de cap. Un masaj la tample sau chiar frectia cu otet in stil traditional babesc sunt cele care calmeaza febra sau migrenele.
  • Pentru sitatiile de raceala cand sinusurile sunt incarcate cu mucus otetul este cel care prin inhalatie poate sa elibereze, sa desfunde nasul.

Pana si durerile musculare sunt calmate de otet. Dupa o asa lista de lunga privind beneficiile otetul ar trebui sa fie mai frecvent intalnit in bucataria ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *