Pizza si secretele sale

Pizza, poate una din cele mai banale meniuri intr-o zi insa istoria unui astfel de tip de mancare ne dovedeste complexitatea sa. In primul rand ca este specifica din Italia si aici a fost creata pentru prima data. Descopera cateva aspecte interesante despre pizza:

  1.  17 procente din ceea ce inseamna piata producatoare de pizza inseamna puterea lantului numit Pizza Hut. Se pare insa ca la fel de populara este si Domino pizza.
  2. Pizza a fost creata din greseala si la inceput se facea exclusiv din resturi de mancare ca o forma de a salva ce nu se arunca. Era considerata ca o mancare pentru clasa de jos in orice caz.
  3. 1830 marca existenta primei pizzerii din lume, la Napoli.
  4. In America a ajuns in anii 1900 insa tot intr-un restaurant cu specific italienesc. De atunci continua sa incante publicul american.
  5. Exista si un record cand vine vorba de productia de pizza si tine de cea cu un diametru ce depaseste 35 de cm.
  6. Ca si perioade in care se consuma cea mai mare cantitate de pizza se pare ca americanii prefera o astfel de mancare cu o zi inainte de Ziua Recunostintei.
  7. Anual se consuma si se vand in jur de 5 miliarde de pizza. Din acestea in jur de 3 sunt numai consumul americanilor.
  8. Indiferent de tipul de pizza dorit cel mai comun ingredient ramane salamul. Cu toate acestea salamul nu a fost mereu parte din lista de ingrediente, caci la inceput o pizza clasica se facea din branzeturi cel mai adesea, varietate de sosuri insa baza sa era reprezentanta de legume in toate sortimentele sale.

Privind in urma la ceea ce inseamna istoria unei pizza se pare ca este cu totul surprinzator cum a reusit acest preparat italienesc sa devina popular in toata lumea. Indiferent de unde esti si unde poposesti este greu de crezut ca acest concept nu este cunoscut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *