dovleac

Plante stranii si totusi comestibile

dovleacExista o multitudine de fructe si legume cu forme ciudate si totusi care sunt comestibile, avand gusturi bune si mirosuri de asemenea. Acestea sunt fructele si legumele exotice sau pe care le cunoastem deja si pe care le-am consumat poate vreodata.

Ridichea neagra

Ridichea neagra este de asemenea cunoscuta drept Spaniola Neagra sau Spaniola neagra ritunda. Aceasta este disponibila in piata in tot timpul anului si are o coaja  neagra si spre maroniu in unele cazuri. Are un hust intepator si ascutit si este crocanta ca textura. O poti folosi ca sa iti diversifici salatele sau ca ingredient principal pentru supe creme.

Portocalele rosii

Portocala aceasta rosie arata un pic insangerata, nu-i asa? Si totusi, nu ai treaba pentru ca este un fruct cunoscut care este real si foarte bun la gust. Eu personal o prefer in sucurile naturale, dar si consumata fresh. Are un gust dulce si pulpa sa este rosiatica, spre deosebire de pulpa portocalei portocalii care este altfel.

Portocalele acestea isi iau nuanta de la prezenta unui antioxidant numit antocianina in ele. Acesta pot fi regasite in traile de origine de langa Mediterana, dar si in California. insa de mult timp se regasesc si pe pietele de fructe de peste tot din lume, chiar si din Romania. Le poti folosi pentru prepararea de salate de fructe, in sucuri proaspete, in dulceturi sau pentru prajituri.

Dovleacul turcesc

Acest dovleac are forme mai ciudate, dar de altfel se asemeana foarte bine cu celelelate tipuri de dovleac la gust. Aceasta leguma poate fi regasita in toata Asia, Africa, Europa, dar chiar si in Statele Unite. Se crede ca ar fi de origine tocmai de Africa, mai exact din sudul acestui continent.

Acesta are o aroma si o savoare de nuci, usoara si poate fi consumata cu curry. Sucul de dovleac turcesc este foarte bun in tratarea multor afectiuni si tulburari cum ar fi diareea, siabetul, indigestiile, ulcerul si altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.