reguli

Reguli de eticheta victoriene

reguli

Victorienii au o reputatie foarte cunoscuta pentru a fi corecti, drepti si delicati. Drept membru al clasei inalte a Angliei Victoriene, oricine trebuia sa stie regulile de eticheta atat de importante ale aceslei vremi. In ziua de azi, multe dintre aceste reguli sunt vazute drept arbitrare si prostesti.

Conteaza atat de tare  felul in care sau ordinea in care se intra  la o petrecere? In acele vremuri, conta foarte mult aceste lucruri pentru ca aceste politeturi si maniere trebuiau sa fie respectate si erau vazute foarte bine in acea vreme in societate.

Binenteles, unele reguli de eticheta erau arbitrare , insa nu erau deloc functionale. Fiecare societate isi are regulile sale-ca si cele daca se conduce sau nu pe stanga sau pe dreapta-pentru a stabili mecanismele de circulatie, dar si ca lucrurile sa mearga fin si rapid.  In Era Victoriana, eticheta ungea mecanismul schimbului social.

Erau reguli chiar si despre cum este sa iti faci prieteni noi, cum sa mentii legatura cu vechii prieteni  si chiar cum sa spui adio cunostintelor care sunt destul de dubioase. Insa, cel mai important a cunoaste regulile ajuta foarte mult pe toata lumea si prin aceste lucruri afisai acel dram de respect care era cuvenit acelei vremi.

Aceste lucruri includeau si servitorii, cunostintele, nobilitatea, dar si preotimea. Toata lumea trebuia sa cunoasca eticheta si sa o respecte intr-o societate perfecta. Insa, asemenea reguli puteau ajunge chiar si mai departe de atat. Era evident pentru multi inca de atunci-criticii sociali existau chiar si in acea perioada si criticau foarte tare  cele mai ridicole elemente ale Epocii Victoriene si ale societatii aceleia.

Erau publicate pe atunci satire si critici pentru acea vreme, desene si caricaturi care satirizauyu acele vremuri minunate de altfel, dar tare stricte si pline de reguli. Umoristii de atunci isi bateau joc de vremurile acelea, la fel cum se intamlpla ca si umoristii si comedienii nostri din ziua de azisa rada de societatea in care traim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *