reguli sala

Reguli nescrise la sala de forta

reguli sala
reguli sala

A merge la sala este foarte bine, insa a merge la sala si a face ceva pentru tine fara a deranjezi pe cei din jur cu activitatile sau prezenta ta este si mai bine de atat. Ca in orice loc public, si la sala de forta exista niste reguli scrise de care trebuie sa tii cont.

Vino cu echipament de acasa, cu incaltaminte de schimb, cu echipament sportiv, ia-ti manusi de sala daca vrei, ia-ti cu tine un prosop si apa sau suc si totul va fi bine. Respecta ceea ce iti spune instructorul sau proprietarul salii si totul va fi bine.

Trebuie sa ai grija sa nu faci zarva, sa nu darami ceva pe la sala sau sa strici ceva, pentru ca cei fi penalizat, insa de asemenea tine cont si de regulile nescrise pe care nu toata lumea le cunoaste. Daca nu le cunosti, lasa-ma sa-ti improspatez memoria sau sa ti-o umplu cu lucruri de stiut:

  1. Nu sta foarte mult timp la un singur aparat. Daca sala este mai aglomerata in ziua in care alegi tu sa mergi acolo, nu-ti petrece toata ziua folosinfu-te de un singur tip de aparat sau echipament care iti sta la dispozitie in sala. Nu este nici adecvat si nici recomandat. Este mai bine sa faci cateva serii la un exercitiu iar daca mai este cineva pe langa care vrea sa faca acelasi lucru, face-ti in dublu, alternativ.
  2. Cum era si de asteptat, igienizeaza bine locurile si echipamentele pe care le-ai folosit la sala de forta. Fie ca esti fata, fie ca esti baiat, este important sa mentii o igiena buna acolo unde lucrezi, ca si acasa de altfel. Nu este deloc ok sa parasesti un aparat plin de transpiratia ta pentru ca mai apoi altcineva sa vina in urma ta sa il foloseasca de asemenea. Igienizeaza bine, este treaa ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *