fotbal

Romanii si fotbalul

Fenomenul numit fotbal are din ce in ce mai multi adepti. Printre acestia se numara si romanii, un popor tot mai activ in acest sens. Fie ca e vorba de echipe locale, echipe de club sau chiar echipa nationala, fanii acestui sport ii intalnim peste tot. De preferat insa sa ai contact cu acesti fani intr-un mediu controlat, si sa nu ai de a face cu cei violenti.

Avem toti cate un prieten, o cunostinta sau un amic pentru care echipa preferata este cel mai important lucru. Au steaguri, tricouri, urmaresc evolutia echipei si iti pot spune intreaga sa istorie de la inceputuri si pana in prezent, cate trofee au castigat, cate calificari la competitii importante au avut, ce recorduri au obtinut si cate alte informatii. Trebuie doar sa declansezi pledoaria si vei obtine o lunga discutie pe care trebuie sa o sustii si sa ai grija sa nu se aprinda. Pentru ca sunt diverse tipuri de suporteri. Si majoritatea considera o ofensa chiar si cel mai minuscul lucru negativ pe care l-ai putea spune despre echipa lor de suflet.

Cei de-a dreptul fanatici se intituleaza „ultrasi”. Nu suporteri, nu fani ai unei echipe, ci „ultrasi” – termen considerat un adevarat mod de viata. Nu vrei sa te intalnesti cu acest gen de suporteri, pentru ca in general au un comportament violent. Ii vedem starnind adevarate revolte pe stadioane, sunt agresivi cu suporterii adversi si cu fortele de ordine, devasteaza scaunele si bancile arenelor sportive si chiar locatiile unde urmaresc meciurile, daca cumva au ramas in urma si nu au putut ajunge sa vizioneze in direct meciul.

Desi fenomenul ia amploare, spiritele se mai calmeaza cand vine vorba de echipa nationala. Aici de obicei se uita culorile de club si toata lumea sustine echipa reprezentativa a tarii, care ne duce numele mai departe in lume si care poate face surprize placute, precum victoria din preliminarii euro 2016 adusa de Romania in meciul cu Grecia, scor final de 0-1 in favoarea Romaniei. In urma acestui rezultat toata lumea s-a bucurat, am debutat cu dreptul in aceste calificari, si ultrasii au uitat de animozitati sarbatorind impreuna victoria echipei nationale.

Nu trebuie lasat ca acest sport sa fie afectat de acesti suporteri – „ultrasi” care prin fanatismul lor si prin comportamentul deosebit de agresiv dauneaza frumusetii jocului si a vizionarii acestuia. Mai bine ne bucuram cu totii, impreuna, cand echipa nationala aduce rezultate bune si ne face tot mai cunoscuti in intreaga lume si prin aceasta promovare prin fotbal.

Un comentariu la „Romanii si fotbalul”

  1. Asta nu stiam. Iti multumesc mult penrtu ajutor. De obicei nu ma atrag atat de mult cartile straine care nu au aparut inca la noi dar asta m-a impresionat. Descrierea, coperta, trailer-ul.. Imi plac foarte mult. As citit cartea si in engleza daca as reusi sa fac ros de ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *