reabilitare

Sfaturi pentru internarea la reabilitare

reabilitareOdata ce iti dai seama ca cineva drag are de-a face cu o dependenrta de o anumita substanta sau de mai multe asemenea lucruri, ar trebui sa faci ceva in privinta vindecarii sale. Fie ca este vorba despre tatal tau, despre mama, despre unul dintre frati sau despre un copil, trebuie sa ai initiativa si sa incerci tot posibilul sa faci in asa fel incat aceasta persoana sa primeasca ajutor specializat din partea unor centre de reabilitare.

Preia un rol activ

Daca este vorba despre a interna la reabilitare un copil sau o persoana mai tanara, trebuie sa tii cont de rolul tau in toata aceasta poveste. De cele mai multe ori, un asemenea centru pentru copii va include o componenta de terapie in familie. Poate parea destul de ciudat de ce ar trebui sa participe toata familia la rezolvarea acestei adictii, sau poate chiar suna ca ceva total opus. Insa, daca se doreste vindecarea cuiva care a apucat-o pe aceasta cale, trebuie sa fie si problem,e in acea familie. Este foarte important ca toata lumea sa fie implica in procesul de vindecare al tanarului in cauza. Aceste sesiuni de terapie sunt importante pentru asigurarea faptului ca esti alaturi si lucrezi cu copilul tau la ceea ce inseamna vindecarea sa.

Stabileste si un plan secundar

Orice depenendenta este o afectiune cronica, indiferent de substanta care este consumata pana la refuz. Programele de reabilitare in cazurile dependentelor de alcool, droguri si orice altceva, sunt doar inceputul curei de tratament. Atunci cand cel dependent se intoarce acasa, atunci este cel mai probabil ca problema sa revina din neant. De aceea, este bine de avut si un plan B, just in case. Asadar, este foarte important sa lucrezi indeaproape cu centrul de recuperare in timpul si dupa tratamentul propriu zis pentru a putea face fata problemelor care pot interveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.