suicid

Statele cu cea mai mare rata de suicid

suicidActiunea de sinucidere este utilizata ca indicator de masurare a sanatatii mintale a oamenilor, din cauza faptului ca acesta apare ca raspuns pentru depresia netratata sau a altor forme de boli psihice. Ceea ce multi nu stiu este ca sinuciderea reprezinta deterioarea existentei individului, alaturi si de distrugerea contextului social in care traiesc oamenii.

In urma studiilor, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca cea mai mare rata de suicid se intalneste in randul barbatilor, fiind o valoare cu mult mai ridicata decat in cazul femeilor. Numai in Uniunea Europeana, rata de suicid este de trei ori mai ridicata in cazul barbatilor decat in cazul femeilor. Daca e sa analizam sucidul dupa grupe de varsta, cercetatorii au ajuns la concluzia ca acest act decisiv este mai des intalnit in randul celor cu varste de sub 25 de ani, dar si in randul persoanelor batrane.

Poporul sinucigas

Asadar, in urma analizei datelor statistice, oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca statul cu cea mai mare rata de suicid este Coreea de Nord- aflandu-se pe locul unu pentru a 11-a oara la rand. Potrivit Health Data, rata medie de suicid este de 12 persoane la 100,000 de oameni, insa, in Coreea de Nord aceasta valoare a ajuns, in decursul acestui an, la 29,2 de sinucigasi la 100,000 de oameni. Un motiv pentru valoarea atat de ridicata de aici este reprezentat de regimul comunist, care impiedica oamenii sa aiba parte de libertate.

Urmatoarele state care se incadreaza in aceasta scara ierarhica negativa, sunt reprezentate de state ca Ungaria- cu 19,4 sinucideri la 100,000 de oameni; Japonia cu 18,7; Slovenia cu 18,6 si Belgia cu o rata de 17,4.

In schimb, turcii, grecii si italienii sunt mai putin predispusi in fata acestei epidemii sociale. Cred si eu… daca stau toata ziua la plaja nu le mai trece prin cap sa isi puna capat zilelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *