alergare

Trucuri pentru incepatorii alergatori

Atunci cand nu esti una lergator obisnuit si vrei sa incepi sa alergi, aceasta poate constitui o adevarata provocare pentru tine. Fie ca vrei sa slabesti sau pur si simplu sa iti mentii sanatatea, alergatul este una dintre cele mai eficiente metode  de a-ti atinge scopurile. Pe langa multele beneficii fizice, alergatul este bun pentru santatea ta mentala de asemenea. Multi oameni cred ca numai alergatorii profesionisti pot alerga fara a merge, oricum, incepatorii o pot face la fel de bine. Uite ce trebuie sa faci.

Incepe cu stretchingul

Stretchingul este un lucru important pecare ar trebui sa il practici chiar inainte de orice exercitiu fizic, inclusiv pentru alergari. Fiecare alergator profesionist face intinderi mereu inainte de a incepe sa alerge. Intre 3-5 minute de stretching  te vor ajuta sa iti lubrifezi incheieturile, sa iti cresti viteza batailor inimii si in general iti vor incalzi corpul. Ridicari de picioare, genunchii in sus si mici sarituri scurte sunt cu toatele niste exercitii foarte bune pentru o incalzire minunata.

Pregateste-te

Atunci cand esti un alergator incepator, este vital sa te pregatesti putin inainte de alergarea in sine. Incepe prin niste alergari usoare pentru a-ti intari rezistenta Cea mai eficienta metoda de a face acest lucru este prin 3-2-1. Asta inseamna ca trebuie sa alergi timp de 3 minute, a mergi timp de 2 minute si sa alergi iar timp de 1 minut. Repeta aceasta schema in 2 reprize. Iti va lua cam 12 minute sa completezi aceasta etapa.

Alearga 5-2-2

Dupa antrenament si pregatire, la cateva zile mai tarziu, incearca sa alergi 5-2-2. Acest lucru inseamna ca trebuie sa alergi timp de 5 minute, sa mergi 2 minute si sa alergi iar timp de 2 minute. Repeta aceasta schema de 2 ori. Iti va lua in jur de 18 minute sa completezi aceasta schema. Daca nu te simti in stare si gata pentru acest antrenament, atunci incearca sa urmezi trucul de la pasul 2 pana cand esti pregatit pentru aceasta etapa.

Sursa: Amerikanki

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *