animal companie

Un animal de companie pentru fiecare

animal companieAnimalele de companie traiesc anumite perioade de timp fiecare in parte, insa multe dintre acestea chiar pot trai pentru destul de mult timp, intrecand asteptarile stapanilor acestora. Nu este vorba aici despre pestisori si despre hamsteri, ci despre pisici si caini care se dovedeste ca rezista mai mult in viata pe acest pamant. Pasarile pot si ele sa supravietuiasca destul de mult timp in compania cuiva si acasa la cineva.

Unii caini pot trai de asemenea de la 15 pana la vreo 20 de ani de viata iar anumiti papagali pot trai si pana la 80 de ani, mai mult chiar decat un simplu om. Soarecii pot rezista pe pamant in jur de un an iar pestii pot cateodata muri chiar si intr-o ora. Asigura-te ca vei sti aceste lucruri inainte de a-ti achizitiona un animal de companie pentru acasa.

Fiecare animal are nevoie de ingrijire, de atentie si de dragoste din partea stapanilor sai. Trebuie sa ii fii dedicat si sa ai grija sa aiba de toate pentru toata viata sa. A detine un animal este ca si cum ai detine un copil, ceea ce inseamna ca va trebuio sa fii pregatit sa iti petreci o gramada de timpcu prietenul tau balnos sau cu pene si sa ai multa rabdare pentru a te ocupa cum se cuvine de responsabilitatile ce tin de acesta.

Cainii, pisicile si chiar soarecii rebuie sa fie pregatiti pentru a merge la olita si iti va necesita o gramada de rabdare si mult timp pentru a face aceste lucruri. Asigura-te ca vei avea o gramada de timp la dispozitie pentru toate lucrurile ce tin de a avea un animal de companie. Asa cum am mai mentionat, animalele au nevoie de atentia si de grija noastra. Cercetarile tale despre acel animal si ceea ce-ti va spune veterinarul despre acesta ar trebui sa iti spuna ceea ce ai nevoie in cresterea unui animal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *