Varsta si timpul pentru cariera

Ne dorim sa facem cariera insa dorinta inseamna se pare un sacrificiu, inseamna daruire si timp investit. Unii incearca poate toata viata, altii se opresc la un moment dat si situatiile sunt diverse. Si pana la urma asa cum se intampla adesea in viata fiecare etapa si fiecare varsta in parte are descrierea sa cand vine vorba de influenta varstei in viata profesionala exista o stransa legatura.

Asa cum arata studiile se pare ca varsta este cea care iti da aripi. Cu alte cuvinte tinerii se vad in punctul in care isi doresc afirmare si continuitate in drumul spre succes. Mai ales cei nascuti in perioada anilor 80-90 acestia sunt cei care au un spirit critic asupra celor din jur, pun de cele mai multe ori la indoiala ceea ce inseamna profesionalismul unora. Insa in egala masura sunt atat de ambitiosi si considera ca au mai multe sanse de a realiza ceva. Sunt dorniti de afirmare si mizeaza ca au numeroase oportunitati in viata.

Spre deosebire de cei tineri clasa medie spre cea de maturitate la varsta a doua este si cea care se complace intr-o situatie. Asadar, sunt cei care de teama de a pierde locul de munca se vad nevoiti sa isi vada de treaba asa cum se poate. Dar pana la urma trebuie sa recunoastem ca tine si de etapa din viata fiecaruia. Pentru ca ratele si obligativitatile la nivel inalt, de familie spre exemplu, sunt cele care vor pune anumite limite. Cu alte cuvinte anagajatii cu obligatii au mai multe sanse de a rezista mai mult la un loc de munca.

Insa varsta pentru cariera nu este una anume. Se prea poate sa fie mai precoce sau mai tarzie asadar nu este un tipar de urmat pentru a ajunge la punctul de succes. Si poate ca avem nevoie de etape de inceput pentru a intelege cu adevarat ce inseamna efortul de a ajunge sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.