vinuri novici

Vinuri usoare pentru novici

Fie ca iti pasa sau nu de aromatica unui vin, aceasta poate sa varieze in functie de cat de mult vrei sa te scufunzi in lumea vinurilor. Dca vrei sa devii in cele din urma un expert, va trebui sa inveti cum sa diferentiezi notele aromatice subtile din cadrul fiecarui tip de vin.

Daca vrei doar sa intelegi si sa inveti putin mai multe despre  ceea ce bei, atunci baza despre vinuri te va ajuta foarte mult. Aromatica unui vin depinde de mai multi factori incluzand si strugurii foositi, teritoriul de unde sunt recoltati strugurii si felul in care acel vin a imbatranit. Viognier si Grenache sunt doua vinuri doarte aromatice.

Multi novici in ale consumului de vin prefera acele vinuri cu note usor mai dulci decat unele dintre vinurile seci existente peste tot in lume. Asta nu inseamna ca vinurile respective trebuie sa fie neaparat foarte dulci, ci nu trebuie sa fie foarte seci  ca sa nu iti faca gura punga. Producatorii de vinuri  ceraza vinuri intr-o gama variata de dulce care depinde de  zaharul variat si rezidual , de momentul in care sunt culesi strugurii, continutul de alcool si tipurile de struguri folositi.

Dulcimea vinurilor variaza de la vinurile rosii seci si de la vinurile albe cum ar fi Cabernet Sauvignon sau Chardonnay si pana la vinurile foarte dulci de desert cum ar fi Port. Pentru cei mai multi incepatori, vinurile demi-seci cum ar fi Moscato d’Asti si Pinot Noir sunt o introducere grozava in degustarea vinurilor.

Este chiar o alegere proprie daca vrei sa iti incepi experienta de degustat vinuri cu bauturile albe, rosii sau rose, insa in general, este cel mai bine sa incepi cu cele albe. Motivul pentru care ai putea a faci acest lucru este deoarece vinurile albe sunt mai usoare ca vascozitate si mai deschise in cadrul boltii gurii decat cele rosii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *