Xbox One de la 500$ la 400$

Vesti bune pentru cei ce aveau de gand sa isi achizitioneze o consola Microsoft Xbox One, intrucat pretul acesteia a scazut de la 500 la 400 de dolari. Microsoft a facut anuntul in aceasta dimineata la aproximativ un an de la lansarea consolei. Intrebarea care se impune in acest caz, „Cum va reusi Microsoft sa inregistreze un profit in urma acestei scaderi de pret?”

xbox-one-console-imageUn raspuns pentru aceasta intrebare ar fi ca prin scaderea pretului vanzarile vor fi in crestere, cel putin la prima vedere aceasta ar fi logica, insa raspunsul care explica cel mai bine aceasta scadere de pret este ca Microsot a decis sa renunte la sistemul Kinect care era integrat in consola. Pana acum toate consolele Xbox One aveau sistemul Kinect (camera video si microfon) integrat. Incepand cu luna iunie a acestui an, vom avea la dispozitie doua variante ale consolei, si anume una care dispune de sistemul Kinect la pretul de 500 de dolari si varianta fara Kinect va fi dispobila la 400 de dolari.

Kinect va da posibilitatea de a controla consola prin intermediul comenzilor vocale. Poti inchide, deschide, controla consola doar prin simpla comanda vocala. Pe langa aceasta facilitate, Kinect este un sistem ce iti permite sa joci jocuri interactive, in care camera iti va urmari miscarile si le va transpune pe ecran.

Pe langa faptul ca aceasta scadere de pret va spori vanzarile Xbox One, incercand sa se apropie de numarul de unitati vandute de competitorul Sony, cu consola lor Playstation 4.

Xbox One urmeaza a fi lansata si in China, unde Microsoft ar fi trebuit sa integreze un sistem de recunoastere vocala in limba chineza, proces ce ar dura foarte mult, si ar intarzia lansarea pe o piata destul de importanta. Sistemul de recunoastere vocala nu este unul stralucit nici in varianta actuala in limba engleza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.